Як зберегти смак і корисні вітаміни смородини при заморожуванні

Заготівля смородини на зиму методом заморожування забезпечує можливість ласувати смачними ягодами протягом усього року. Це особливо важливо в період авітамінозу, коли наш організм потребує додаткової підтримки вітамінами і енергією. Заморожена смородина практично повністю зберігає мікроелементи і вітаміни, що входять до її складу. Саме тому користь цієї ягоди переоцінити дуже складно.

Чорна смородина на зиму забезпечить вітамінами С, D, Е, групи В і калієм, а також органічними кислотами, пектинами і фітонцидами. Червона смородина на зиму надасть запас пектинів, органічних кислот, мінеральних солей і вітамінів А, С і Р.


Як заморозити червону смородину

Для того, щоб зберегти смородину і не пошкодити цілісність ягід в ході заморожування, слід дотримуватися нескладних правил:

Прості та ефективні способи заморозити смородину

Найбільш популярними методиками заморожування є:

Як бачите, забезпечити себе і своїх рідних вітамінами на зиму досить просто, швидко і не затратно.

Навіть не дуже досвідчена господиня впорається з подібним завданням. Зате, з яким задоволенням в холодну пору можна буде ласувати ягідками, пюре і ароматними пирогами зі смородиною.

Завдяки такій потужній підтримці ваша імунна система буде працювати набагато ефективніше, і вам вдасться уникнути багатьох сезонних і хронічних захворювань.

Для заморозки підійде
КОРИСНІ ПОРАДИ