Соковиті ягоди в зимову пору

Замороження дозволяє зберегти смачний літній урожай з повним набором вітамінів, що містяться в ягодах. Тому на питання: «чи можна заморозити ягоди», ми стверджуємо, ні на мить не задумуючись. Тільки уявіть, як взимку будете ласувати смачними пирогами зі свіжої чорницею, ароматним вишневим компотом або ягідним асорті.

Заморожені ягоди дітям здадуться справжнім літнім дивом серед зими.

Які ягоди підходять для заморожування

Які ягоди заморожувати, вирішувати суто вам. Заборон на заморожування будь-якого виду ягід не існує, тому довіртеся своїм смаковим уподобанням і гастрономічним планам на зимовий сезон. Якщо це будуть лише епізодичні вареники з вишнею, достатньо кількох невеликих контейнерів. А регулярні компоти для численного сімейства потребують досить великого ягідного асортименту в значних обсягах.
Визначте, які порції вам використовувати найзручніше, щоб в подальшому не піддавати ягоди повторному заморожуванню. Це категорично не рекомендується робити, оскільки в результаті страждає цілісність і корисність самих продуктів.

Як заморожувати ягоди в домашніх умовах

  1. Оптимальна температура для заморожування від -18 ° до -23 ° С. Так ваші ягідні запаси будуть зберігатися 8-12 місяців.
  2. При температурному режимі від 0 ° до -8 ° також можливе заморожування врожаю, але використати його необхідно протягом 3-х місяців.

Заморожуються ягоди сухим способом, в перетертому вигляді з цукром або без. Вибір методики залежить від різновиду і щільності ягід. Особливо добре, коли плоди в міру стиглі, але не перезрілі. І буде ідеально, якщо в морозилку вони потраплять через 2 години після збору.

Ніжні ягідки (малину, ожину, полуницю) рекомендуємо зберігати в контейнерах порціями 600-700 грам. Так вони не помнуться, і після вилучення з морозильної камери будуть виглядати, ніби тільки з грядки.

Підготовчий етап

Перед зануренням в морозильну камеру, ягоди потрібно уважно перебрати, очистити від насіннєвих гнізд, промити і висушити. Якщо урожай вражений личинками жуків, його слід залити розчином звичайної кухонної солі на пару хвилин. Після, двічі прополоскати в друшляку або ситі, і висушити. Далі ягоди необхідно рівномірно розподілити на полиці для попереднього заморожування, після чого розкласти по контейнерах і / або пакетів і більш компактно укласти до морозильного відсіку.
Ось таким нехитрим способом Ви забезпечите свою сім'ю вітамінами до наступного літа.

Для заморозки підійде
КОРИСНІ ПОРАДИ