Всі корисні властивості овочів при заморожуванні

Заморожування овочів на зиму в домашніх умовах - хіба можна заготовити запаси ще простіше? Посудіть самі:

Переваги такого виду заготовок як овочеве заморожування безперечні, тому багато господинь все частіше віддають перевагу саме цьому методу.

Домашнє заморожування овочів: корисні поради

Склад і обсяги врожаю для заготовок слід визначити відповідно до гастрономічних уподобань вашої родини. Якщо ви відноситеся до прихильників піци, тоді слід подбати про запас томатів, солодкого перцю і кукурудзи. Для перших страв можливо заморозити суміші з різних видів зелені, моркви і цибулі. Урізноманітніть такий набір спаржевою квасолею, зеленим горошком і цвітною капустою, і отримаєте прекрасне асорті для різотто та інших овочевих страв.

Якщо плануєте зберігати припаси до наступного врожаю, виставте морозильну камеру в режим від -18 ° до -23 ° С, а овочі ретельно відберіть, промийте і просушіть. Найбільш придатними для заморозки є: помідори, перець, морква, зелень, кукурудза, молода квасоля і горох, спаржа, морква, цвітна капуста. Рідше для заморожування використовують баклажани, огірки, гарбуз, кабачки і картоплю, тому що під впливом низьких температур вони гірше зберігають структуру і смакові якості.

Заморожування свіжих овочів: популярні методики

Заморожування овочів на зиму проводиться декількома способами. Вибір методу заморожування залежить від ваших гастрономічних планів на овочеві запаси. Наприклад:

Для заморозки підійде
КОРИСНІ ПОРАДИ