Все, що потрібно знати про замороження м'яса

Коли трапляється нагода вигідно купити м'ясо оптом або необхідно заготовити його взапас, господинь часто мучать сумніви: «чи можливо заморожувати м'ясо, чи не втратить воно корисні властивості і смакові якості після перебування в морозильній камері?»

Заморожування є простим і безпечним методом заготівлі м'яса за умови дотримання кількох досить простих правил:

Заморожене м'ясо: зберігання

Оптимальний температурний режим для тривалого зберігання м'яса варіюється в межах від -18 ° до -23 ° С. При дотриманні цих умов різні види м'яса можуть зберігатися:

При цьому вкрай важливо підтримувати постійну температуру, так як її коливання негативно позначаться на якості заморожених продуктів.



Послідовне розморожування

При розморожуванні також необхідно дотримуватися чіткої послідовності дій.

Інакше ваші зусилля зберегти м'ясо максимально корисним будуть марні.



Після морозильної камери слід близько доби витримати м'ясо в холодильнику, а потім ненадовго занурити в ємність, наповнену водою кімнатної температури.

І тільки після цього продукт можна піддавати термічній обробці.

Для заморозки підійде
КОРИСНІ ПОРАДИ