Заготівля на зиму: гриби

Чи заморожують гриби? Без сумніву! Причому в вашу морозильну камеру можуть потрапити на тривале зберігання будь-які їстівні гриби: від опеньків до боровиків.

Для збереження аромату, зовнішнього вигляду і характерного грибного смаку слід дотримуватися основних правил заморожування:

Як заморозити свіжі гриби?

Як заморозити відварені гриби?

Для кріозберігання в відварному вигляді підійдуть цілі грибні екземпляри і ті що трохи втратили товарний вигляд.

Для цього нарізані заготовки проварюють кілька хвилин і остуджують, дають можливість стекти.

Після, отриману грибну масу розподіляють по невеликих пакетах або харчових ємностях і переміщують в холодильний відсік на мороз від -18 ° С і нижче.

Як зберегти смажені гриби?

Вимиті і крупно нарізані грибні заготовки обсмажують в духовці або на пательні (протягом 20 хвилин), остуджують, розподіляють порційно в харчовій тарі, яку потім закладають в морозильну камеру.


Уявіть, з яким апетитом ваша родина буде ласувати ароматним грибним супом або смачним рагу з грибами в зимову пору, коли про свіжі грибочки можна тільки мріяти.

Для заморозки підійде
КОРИСНІ ПОРАДИ