Заморожування абрикосів в домашніх умовах

Абрикос - корисний і смачний фрукт, якого так бракує взимку, коли за вікном холоднеча і хуртовина, а організм відчуває гострий дефіцит вітамінів. Фрукти в супермаркетах лише зовнішнім виглядом нагадують плоди, вирощені на дачі, і ми все частіше згадуємо про літні врожаї.

Заморозивши абрикоси на зиму, можливо не тільки згадувати, а й ласувати фруктами зі своєї ділянки.

При заморожуванні, плоди повністю зберігають корисні речовини, що входять до їх складу: каротин, органічні кислоти, мікроелементи, вітаміни (PP, C, B1 і В2).

Запас абрикос на зиму стане відмінною підтримкою для вашого імунітету. Серед кількох варіантів заморожування, можна вибрати найоптимальніший саме для вас.

Як зберегти абрикоси на зиму з кісточкою?

Виберете в міру стиглі і щільні абрикоси без слідів механічного пошкодження і гниття. Гарненько прополощіть плоди в прохолодній воді, після просушіть. Рівномірно розподіліть фрукти на дні лотка і відправте його в морозильну камеру для попереднього заморожування. Через добу абрикоси слід розфасувати по поліетиленовим пакетам і компактно розмістити на морозильних полицях. Дана методика хороша в тому, що не вимагає тривалої підготовки фруктів, при цьому є і недолік. У морозильній камері цілі абрикоси займають багато корисного простору.

Як заморозити абрикоси з цукром або у вигляді пюре?

Фрукти можливо розмістити компактніше, якщо попередньо позбавити їх від кісточок і розрізати на великі скибки. Отримані заготовки слід розкласти по харчовим контейнерам, засипати цукром і залишити в такому вигляді до виділення абрикосами соку. Потім сміливо відправляйте їх на зимівлю в морозильну камеру.
Ще можливо подрібнити абрикоси в блендері і додати у фруктову масу трохи цукру, після чого занурити її в камеру з температурними умовами від -18 ° до -23 °. Насолоджуючись взимку цими ласощами, ви зрозумієте, що вони набагато смачніші, а головне корисніші за варення.

Як заморозити абрикоси на зиму в сиропі?

Заготовити абрикоси скибками або половинками в сиропі не набагато складніше.

Пропорції сиропу: вода і цукор в співвідношенні 2 до 1. Вимиті і порізані скибочками плоди поміщають в харчові контейнери і заливають попередньо охолоджені сиропом. Кінцевий пункт - морозильна камера.


Різноманіття методів для абрикосового заморожування дозволяє вибрати варіант, найбільш прийнятний для кожної господині.

Для заморозки підійде
КОРИСНІ ПОРАДИ